Att tänka ett steg längre....

Skrivet 2011-07-11 Klockan 20:40:45

Tänkte berätta lite om hur mitt liv som överviktig de senaste åren varit.

Många tror att bara för att man är tjock är man dum i huvudet.. Att man äter hela tiden
och tänker bara på godis och mat.. Det är inte många som förstår att man kan bli överviktig av massa
andra orsaker. Som t.ex sjukdomar..

I flera års tid har jag alltid fått tänka ett steg längre innan jag ska göra något, åka någonstans osv..
Att bada ute bland folk, är hemskt. Det känns som att alla tittar på mig. Att dom skrattar, pekar och viskar..
Att äta ute är ännu värre.. Äta bland folk, att beställa mat.. Jag har aldrig vågat beställa mat, varken till mig själv eller till andra.. Det har någon annan alltid fått gjort.. Ett tag vågade jag inte ens handla mat/godis i affären..
Under det senaste året har jag bitit ihop, beställt mat till mig själv, ätit ute bland folk.. Jag var tvungen, annars hade jag blivit totalt inlåst.. Men fortfarande har jag samma tanke som förr när jag beställer mat.. Till exempel såhär "Hon kommer äta allt det där själv. Slår vad om att hon äter upp allt idag". När jag beställer mat på McDonalds, Pizzeria eller kiosk, vad som helst, så har jag paniken innan jag beställer.. "Ska jag beställa barnportion så dom inte tycker jag är äcklig som ska äta mycket mat" Fast jag ville ha en vanlig vuxenportion.. Eller när jag beställer åt flera samtidigt, då känns det som dom tänker "Ser hon inte att hon är fet? Ska hon äta ännu mer? Ska hon äta allt det där själv".. Det är psykiskt påfrestande.. Det är hemskt.

Eller att åka bil, och sitta i baksätet.. Får jag reda på att jag ska sitta med 2andra personer bak får jag panik.. Jag vägrar och bönar och ber om att få sitta fram.. Oftast får jag som jag vill, för mina vänner förstår mig. Eller åka buss/tåg, när jag sitter så tar jag även upp en liten bit av andra sätet, och hur pinsamt är inte det? Jag står hellre upp...

Eller stolar.. Oj oj oj vilka problem stolar med armstöd är.. Herregud.. Vart jag än är så finns det armstöd på stolarna.. Jag får inte plats i hälften av alla dessa stolar.. Eller om jag får plats så väller låren ut på sidorna och armstöden sitter så hårt fast att har jag suttit lite för länge så har jag blåmärken på låren.. Och jag tycker det är pinsamt, för det syns ju när låren väller ut, och inte vågar jag fråga om det finns andra stolar..

Karuseller.. Jag älskar Liseberg.. Eller, älskade... I 9an, alltså för 3½år sedan så var vi på klassresa till Liseberg..
Det var ett rent helvete.. Bara redan när man skulle gå in vid Entrén började det pinsamma. först fick jag betala, sen ska man ju gå igenom den där snurrande saken ni vet? Jag kom inte igenom.. Utan fastnade... Jag fick backa, och gå tillbaka och fråga fall jag får gå där man går in med barnvagnen.. Hur roligt är det att vara 16 år och inte kunna gå in normala vägen på liseberg? Det var nog det pinsammaste jag varit med om, trodde jag då... Ända tills jag skulle åka höjdskräcken eller någon utan dom där högt upp.. Det var hur mycket folk som helst som skulle åka och stå och titta på.. Jag gick upp och satte mig med mina kompisar... Då kom problemet.. Jag fick inte på mig den där saken.. Det fattades en bit för att bältet skulle gå i.. Jag fick gå av, gå ur och gå ner och ställa mig och titta på.. Det var massa folk som skrattade och pekade och skrek att jag var för fet osv.. DET var det pinsammaste jag varit med om.. Men samma sak skedde när jag skulle åka Lisebergsbanan... Jag fick inte på mig bältet, så jag fick gå därifrån.. Massa folk där med, men inte lika många skrattade.. Jag förstår inte hur svårt det kan vara att ha förlängingsbälten till karusellerna om det kommer någon lite större och vill åka? Det är fel tycker jag.. Så nästa år i Augusti SKA jag till Liseberg.. Och jag ska åka, jääävlar vad jag ska åka.. För då får jag plats..


Körkort.. Varför har jag inte något körkort? Jo, för att jag ska få plats i våran bil måste stolen helt ner och helt bak, ratten måste upp och det är massa krångligt. Mina lår tar i ratten osv.. Om det är så jobbigt i våran stora saab, hur ska det då vara i en mindre bil. T.ex körskolans? Ikke.. Jag tänker inte trycka ner mig mer och tro att jag klarar det fast jag inte gör det.. Skämma ut mig mer.. Så körkortet la jag åt sidan ganska fort. Men ska ta upp det nästa år då jag inte behöver oroa mig lika mycket längre.

Jag kan inte ens bada i vårat badkar hemma, jag får inte plats. Och jag älskar att bada badkar..


Hoppas ni som retat och mobbat mig i hela mitt liv läser detta.. Och förstår vad jag egentligen fått gå igenom, som ni ALDRIG har behövt tänka på.. Som ni tar som en självklarhet att kunna göra...
Att tänka ett steg längre....


Detta var bara en liten del av hur mitt liv som överviktig varit, vad jag har fått utesluta och tänkt igenom noga innan jag ska göra något.
Snart kommer allt detta vara ett avslutat kapitel.
Och på Torsdag den 14/7 2011 kommer vara första dagen på Mitt Nya Liv..


Kommentarer
Postat av: Anneli

Skrivet 2011-07-11 Klockan 20:57:12
Kämpa på!!! Du har massor som inte andra har, nämligen förstånd:-)Försök skaka av dej alla elaka kommentarer, för jag vet vilken underbar person du e! Jag SKA me till liseberg och bada gör vi redan i år. På mitt ställe. Lycka nu till <3 Kramsr

Postat av: jannica

Skrivet 2011-07-11 Klockan 20:57:13
att tänka ett steg längre.... ja tänk om alla kunde tänka innan de dömer en annan människas öde. Nu önskar jag dej all lycka till på onsdag det kommer att gå jättebra, men förstår om det känns pirrigt. kram på dej/jannica

Postat av: Anneli

Skrivet 2011-07-11 Klockan 20:57:56
Kämpa på!!! Du har massor som inte andra har, nämligen förstånd:-)Försök skaka av dej alla elaka kommentarer, för jag vet vilken underbar person du e! Jag SKA me till liseberg och bada gör vi redan i år. På mitt ställe. Lycka nu till <3 Kramsr

Postat av: Helena

Skrivet 2011-07-11 Klockan 20:59:55
Lycka till ;)

Postat av: Anonym

Skrivet 2011-07-11 Klockan 21:13:39
Ett stort lycka till Elin! :)

Postat av: Katja

Skrivet 2011-07-11 Klockan 21:14:12
från Katja!

URL: http://katjawallin.blogg.se/

Postat av: Elin

Skrivet 2011-07-11 Klockan 21:28:43
Tack allihopa :D <3

URL: http://www.nattstad.se/elinsofiemagnell

Postat av: Sophia

Skrivet 2011-07-11 Klockan 21:39:34
Du är en riktigt stark tjej Elin! You go girl! Hoppas på det bästa för dig:D

Postat av: Elin

Skrivet 2011-07-11 Klockan 21:40:31
Tack så mycket :D

URL: http://www.nattstad.se/elinsofiemagnell

Postat av: Marie eira

Skrivet 2011-07-11 Klockan 22:09:51
Det bästa är att JAG får vara med när ditt nya live börjar! Kämpa på gumman kram

Postat av: Natalie

Skrivet 2011-07-11 Klockan 22:23:20
fyfan va jag diggar dig!

Men elin, de spelar mig absolut ingen roll hur stor eller liten du är, för du är förtfarande samma elin och de är det som är huvudsaken!

Hoppas allt går bra under op. Så lovar jag att vi ska åka till liseberg du och jag, när jag eller du får körkort! :)

Stor PUSS från säffllää <3

Postat av: Anonym

Skrivet 2011-07-11 Klockan 23:07:52
Mia - ja det är underbart att du är med!! Tack!



Natalie - tack! Go du är :D puss!!<3

Postat av: Thess

Skrivet 2011-07-12 Klockan 13:15:42
Glöm aldrig att du är bäst elin!

Och du? Du kommer alltid att vara den finaste jag vet, både på utsidan och insidan! <3

URL: http://www.nattstad.se/thesspersson

Postat av: Elin

Skrivet 2011-07-12 Klockan 15:39:46
Go du är! <3

<3

URL: http://www.nattstad.se/elinsofiemagnell

Postat av: alexandra johansson

Skrivet 2011-07-12 Klockan 17:37:18
har följt din blogg lite men inte kommenterat något för att ja inte vetat va ja skulle skriva eftersom ja inte känner dig så väl, men efter detta inlägget.. ärligt ja ligger här mä gåshud! Du är en sån jävla tuff brud elin så de kommer gå hur bra som helst för dig! inga tvivel! kämpa på och skit i vad alla idioter tycker! kram på dig och lycka till med allt :)

Postat av: Elin

Skrivet 2011-07-12 Klockan 18:45:38
Tack så mycket :D

Kram

URL: http://asmallerme.blogg.se/

Postat av: Jenny Persson

Skrivet 2011-07-12 Klockan 21:27:21
Herre gud, Elin!

Allt det du skrev i detta inlägg är verkligen saker som vi andra aldrig tänker på.

Jag har aldrig haft en tanke på att man som överviktig har alla dessa problem.

Att ni inte kan leva ett normalt, socialt liv som alla andra.



Att dessutom bli mobbad för det är fruktansvärt.



Men, du är en himla stark tjej, du är en bra förebild för många människor. Du kommer att ta dig långt i livet. Ditt liv har bara börjat, och nu vänder det åt rätt håll.



Och samma Elin är du ju fortfarande, oavsett utsida.

Har alltid tyckt att du är en FIN tjej, både innuti ooch utanpå. Jättefina ögon :)



Lycka till!

Postat av: Erika Båld

Skrivet 2012-04-12 Klockan 22:21:57
Jag tycker att du är hur fin som helst, det har du alltid varit och kommer alltid att vara! Men jag förstår att det måste varit väldigt jobbigt :( Men du har ju kommit en hur långt som helst och kämpat stenhårt. Måste bara säga att jag är stolt, även då jag inte känner dig så väl. Kram :)


Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se